Countdown

torek, 25. marec 2008

Svet

brez šole...

Včasih si po napornem dnevu v šoli zaželiš, ali pa si samo predstavljaš, kako bi bilo, če nam nebi bilo treba hoditi v šolo. Nič brezveznega učenja, bolgočanega nakladanja učiteljev, nič domačih nalog, šemanj spisov in raznega literarnega ustavrajanja, brez profesorjev, brez šolskega zvonca in pa brez Vikija. Pomoje brezveze...

Pomojem mnenju je šola idealen kraj za zabijenje (prostega) časa. Vsak dan se zjutraj vstaneš, ker bi drugače tako ali tako spal, se odpaviš v šolo, srečaš s prijatelji, zabiješ nekaj ur za šolskimi klopmi, če želiš delaš, če ne ne, po koncu pa se spet odpraviš domov. Tako mine 9 ur, ki bi jih v primeru "brezšolja", polovico prespal, drugo polovico, pa verejto nebi bimel kaj drugega za početi, kot da ne bi nič počel. Seveda je potrebno odmisliti tudih tistih 15 min, ki jih na dan porabiš za šolo (nekateri vse tja do 4 ur), in pa nekaj ur za učenje pred kontrolnimi nalogami.

Skratka, šola nam pomaga, da čas hitreje mine. Poleg tega se še nekaj naučimo in se zabavamo s prijatelji. Kot kmalu ugotovimo med poletnimi počitnicami, nam je brez šole velikokrat dolgčas, zato komaj čakomo, da pridemo v šolo. Ta misel takoj izgine, ko se dejansko pojavimo v šoli.

Šola mora bit!

Četrtek, 19.30, BAG...

Sqqql!!!

1 komentar:

Anonimni pravi ...

ti si kmet