Countdown

petek, 30. marec 2007

KO (NE)POPIZDIŠ (nadaljevalni tečaj pogajanja)

Ker sem že včeraj govoril o tehnikah pogajanja, bom danes napisal zaključek.

Danes po pouku se je moje počutje drastično poboljšalo. VO je končno privolila v to, kar sem hotel. To si lahko razlagamo kot kompromis; nikogaršnjo zmago/poraz.

Za tem, pa se skriva še zadnja lekcija o pogajanijh.

Kadar nam nič od prej navedenih tehnik (beri KO POPIZDIŠ) ne pomaga, se lahko poslužimo še zadnje, najbolj rizične tehnike. Seveda pa je uspeh te metode manj pogost; v večini primerov ga sploh ni.

Ko končamo debato, ali še bolje, ko začnemo govoriti neumnosti, moramo med tem delovati kot da so nas s tem zelo prizadeli, saj si "tisto" res želimo in npr. odidemo v sobo in se ne pogovarjamo s tisto osebo. Tako začne ta oseba razmišjati....

Ko končno privoli, se zelo razveseliš.....(saj veste kako to gre)

Največja "fora" pa je to, da ta VO misli, da je do takšnega zaključka prišla sama oz. bi te lahko tudi zavrnila, ČE BI SAMA HOTELA TAKO.

Temu seveda ni tako, saj si jo dodobra zmanipuliral.

V mojem primeru ni bilo tako, saj so biti tukaj prisotni še drugi odočilni dejavniki.

Vseeno pa si morate zapomniti, da morate biti vedno korak pred drugimi in predvideti vse možne poteke pogajana, in se nanje tudi pripraviti.

Hvala tej VO, ker je popustila.

Zaradi pritožb nekaterih redkih bralcev, bom nehal uporabljati veliko in malo pisavo. Če pa se mad vami najde nekdo, ki mu je to všeč, lahko to spet uvedem....

Ni komentarjev: